Pätnásťročný Kežmarčan sa upil do bezvedomia

01.01.2008 Poprad

Poprad 1. januára (TASR) - Pätnásťročný Kežmarčan sa upil do bezvedomia a s otravou alkoholom skončil na detskom oddelení miestnej nemocnice. Choroby a zranenia v súvislosti s alkoholom boli najčastejšou príčinou výjazdov ...
Krátko po polnoci zasahovala posádka Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) zo Svitu pri dopravnej nehode osobného auta, ktoré narazilo do stĺpu v Poprade pri zimnom štadióne. Vo vozidle našli zakliesneného 25-ročného vodiča z Poľska. So zranenou nohou ho previezli do popradskej nemocnice. Podľa slov vodiča v aute sa viezli aj ďalšie osoby. Tie z miesta nehody odišli a záchranári ich nezastihli.
V poslednom mesiaci uplynulého roka absolvovali záchranári z desiatich staníc ZZS spoločnosti Emergency Medical Service (EMS) takmer 1400 výjazdov. Ošetrili 42 osôb zranených pri dopravných nehodách a oživovali 20, ktorým zlyhali základné životné funkcie.
Ako dnes informovala TASR Marcela Petrušková z EMS, v decembri zasahovali pri 22 úrazoch na lyžiarskych svahoch. Spomenula trojročné dievčatko z Košíc, ktoré zasiahli sánky tak nešťastne, že ho museli po ošetrení previesť s vnútrolebečným poranením do popradskej nemocnice. Stredne ťažké zranenia utrpelo 15 lyžiarov. Okrem Slovákov boli medzi nimi dvaja Ukrajinci, Angličan, Kanaďan, Maďar, Litovec, Poliak a Čech. Pri snovbordingu sa zranili šiesti návštevníci hôr. Najmladším z nich bol 9-ročný Estónec.
\"Dva kuriózne úrazy sa stali 29. decembra. Zo saní ťahaných koňmi vypadla v Ždiari 24-ročná turistka z Poľska. Sane sa prevrátili a privalili ju. So zranenou rukou skončila v popradskej nemocnici. V ten istý deň sa kúpala vo Vrbove 23-ročná Poľka, ktorá po dlhšom pobyte v horúcej vode v šatni skolabovala. Záchranári ju ošetrili. Prevoz do nemocnice odmietla, \" priblížila prácu záchranárov spod Tatier Petrušková.
 

Vyberte región

mark